raya 2017

alhmrmdullilah...o
hari ni da Raya ke 10
da keje pun...
masuk masuk keje terus pendaftran semula ..mmg havoc laaa...

next week Ada lagi pendaftran lagi😅
bertabah la hati...

tajuk aku nak story Raya
tahun ni banyak cipta memories baru

first time prepare utk dishes Raya
aku masak Nasi impit, kuah kacang, ayam perap....dgn usaha omelan mak yg lupa lupa ingat...
selalu aku just backup org masak...Kali ni pepandai la aku...

first time aku Dr masjid terus ke kubur Dan yg memalukan Terus g umah sedara yg belum settle Salam menyalam...malunyaaa

first time bawa anak anak pergi solat sunat Raya Kat masjid... selalu aku ngan laki je...anak tinggai..

first time Raya bawa mak beraya tempat lain dlm tempoh hari  Raya ke 2

first time beraya ke selama- perak
and yang best Raya bersungguh ke rumah sanak saudara...

maybe bagi org Len biasa je kot
but for me is just wonderful...
thanks to en suami...

diet 2017

nak sembang pasal diet..

ramai yang terkejut
ramai yang bertanya apa rahsia..

sebenarnya Tak rahsia pun..
aku Mula tekad nak diet bebetui
sebab
* aku nak masuk 4 Siri..
* berat aku Tak turun..tp asyik Naik..paling berat 70kg..
* aku cuak kalo 70kg aku relak lagi..maknanya 80kg Alan menjengah..
*baju aku byk yg xleh pakai...😂😂

Mula Mula buntu...
nak Mula langkah...
puas cari tips Dan idea..

dalam pencarian aku jumpa atkin..
nekad dah Ada...
ilmu kena Ada baru boleh berjaya..
aku study betul better atkin...

bila da konpiden
aku mulakan langkah
aku mmg Tak derhaka dgn ilmu yg Ada...
ikut setiap yg Ada...

alhamdullilah 2 minggu
aku berjaya turun 5kg

masa induction..
5 hari aku shaking- lemah longlai..
tp lps tue...badan rasa fit n best...

dapat 5kg ...
semangat berkobar kobar...
aku Tak toleh  belakang...

kini..
aku leh pakai baju lama..

tapi
dah Raya bikin aku cheat day selalu...
macam perut da Ada...

kepada yg nak berdiet..
nasihat aku...
cari ilmu, fahamkan dulu
baru buat...

jangan main belasah je..
good luck yg nak mencuba

2017

Lamanya tak update..
Last update 2016...

Teruk sungguh kan...
Nak berblog sgt tp hasilnya tiada..

Nak update
Tahun ni apa aku da buat

Alhamdullilh
Tahun ni dapat pengalaman baru..
Pengalaman kena handle buka asrama baru dr zero ...
Dari nak dapat kelulusan hingga la pelajar dah boleh duduk...

Banyak cabaran yg aku rasa
Dgn kerenah tiap jabatan
Kerenah kontraktor
Kerenah penduduk yg membantah 100%
Kerenah mak pak pelajar byk soal
Fuhhh....mematangkan fikiran dan kesabaran...

Dah reda sikit bab asrama baru...
Dapat berita yg memang dah dijangka..
Berita kontrak tak sambung...
Dah tau tp bila diberi maklum...

Still ada rasa sedih gak..
Nak tinggalkan staf yg owesome..
Life yg best kat sini...
And tak tahu...
Mana tempat dapat....
Ada seribu rasa...

Hopefully..
Aku dapat handover semua benda smoothly nanti..

Doakan aku kay...